Hikayemiz, şirket kurucu ortağı Emin Aydoğdu’nun eşinin dedesine muhacir hakkı olarak zeytin bahçeleri verilmesiyle başlıyor. Daha sonra rahmetli kayınpederi Mehmet İhsan Erman hem bahçelerin bakımını devralıp, hem de dışarıdan zeytin alarak salamura zeytin imalatına başlıyor. 1970’ten 2012’ye kadar aralıksız 42 yıl çalıştıktan sonra, bayrağı devralacak kimse olmadığı için, yıllık 300 ton zeytin işleme kapasitesi olan tesisini kapatmak zorunda kalıyor. Emin Aydoğdu ve eşi İstanbul’dan ayrılmayı göze alamadıkları için sadece zeytin bahçelerin bakımıyla sınırlı kalarak birkaç yıl zeytinle haşır neşir oluyor ve işin içine girdikçe yapılması gereken şeyler için daha fazla bölgede bulunma zorunluluğunu fark ediyorlar. Daha sonraki süreçte bu ürüne gönül vermiş ve kendini geliştirmek isteyen birçok kişi gibi yolları ‘zeytinist’ Mücahit Kıvrak’la ve O’nun vasıtasıyla kendileri gibi zeytin sevdalısı Tahsin Ayhan ve Oğuzhan Mecit Uslu ile kesişiyor.

Oğuzhan Uslu, aslen Artvinli ve ailesinin doğup büyüdüğü Yusufeli’nde de zeytincilik yapılıyor. Ailenin zeytin sevdası İstanbul’a göç ettikten sonra da devam ediyor ve 90’lı yıllarda tatil için geldikleri Edremit Kızılkeçili’de aldıkları zeytinlik sayesinde Oğuzhan da zeytin ağacıyla tanışıyor. Önceleri sadece ailesine yardım amacıyla yaptığı hasatlar, sonrasında hiç vazgeçemediği bir ritüele dönüşüyor. Daha büyük bir zeytin bahçesi satın aldıktan sonra artık bu işle profesyonelce ilgilenmesi gerektiğini düşünmeye başlıyor.

Tahsin Ayhan ise ekibin bir diğer Karadenizlisi. Zeytinyağına olan yolculuğu eşiyle beraber katıldığı bir tadım eğitimi sayesinde oluyor. Bir yanda kurumsal hayatta çalışırken, diğer yandan aldığı eğitim ve kurslarla zeytincilik eğitimine devam ediyor.

Hayallerimizi ve bizleri Kazdağları eteklerinde birleştiren şey kutsal zeytin ağacına duyduğumuz saygı ve onun ürününün uyandırdığı heyecan oldu. Zaman içinde başka ortak paydalarımızın da olduğunu gördük ve bundan güç alarak güçlerimizi birleştirme kararı verdik. TEO isimlerimizin baş harfini temsil ediyor, Tahsin Ayhan, Emin Aydoğdu ve Oğuzhan Mecit Uslu.

Üçümüz de tükenmeyen bir öğrenme açlığı içindeyiz. 40 yaşından sonra yeniden üniversiteli olmayı göze aldık ve mezun olmayı başardık. Şimdiye kadarki yetkinliklerimizin yanına iki adet Zeytin ve Zeytinyağı Üretim Teknolojileri Ön Lisans diploması, bir adet Tıbbi ve Aromatik Bitkiler diploması, 3 adet ileri seviye zeytinyağı tadım Sertifikası, iki adet de zeytinyağı sabunu yapım sertifikası dahil ettik.

Ayrıca Edremit Ticaret Odası Zeytinyağı Tadım Paneli’nde Panelist olarak görev yapmaktayız.

Bölgenin çeşitli noktalarında çoğunluğu Edremit çeşidi zeytin ağaçlarından oluşan kendi zeytin bahçelerimizin tüm yıl boyunca bakımları “İyi Tarım” uygulamaları gözetilerek gerçekleşmekte ve hasatları Ekim ayında zeytinler yeşil renkte iken yapılarak aynı gün işlemesi modern kontinü sistem makinalarda “soğuk sıkım” olarak yapılmaktadır

Balıkesir Edremit İlçesinde Zeytinli Mahallesinde hijyen standartlarına uyan ve 365 gün 24 saat boyunca iklimlendirmesi yapılabilen, üretilen zeytinyağının paslanmaz krom zeytinyağı saklama tanklarında ısı-ışık ve oksijen etkisinden izole edilerek saklandığı ve el değmeden ambalajlanma imkanlarına sahip tesisimizde de sizlerin sofralarınıza en doğal ve sağlıklı haliyle ulaşması sağlanmaktadır.

Sağlıkla ve afiyetle tüketmeniz dileğiyle..

 

Galeri
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.