%100 nardan üretilir. Yoğun kıvamlıdır. 14 kg nardan 1 kg nar ekşisi elde edilir. Hem yemeklere kullanılır hem de sabahları bir tatlı kaşığı ile kalbiniz daha da güçlenir. Nar Ekşisi enfeksiyona karşı vücut direncini korur, artırır. Kalbi korur, düzenli çalışmasına destek olur. Diyabete iyi gelir. Damak yaralarına ve diş eti hastalıklarına iyi gelir. Yorgunluğu giderir. Kolesterol ve kan şekerini düzenlemede yardımcıdır. Deriye pürüzsüz bir görünüm sağlar. Kilo aldırmaz diyet uygulamalarında da yer alır. Zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. İshali durdurur. Hemoroide yarar sağlar. Düzenli kullanımda bağırsak parazitlerini döker.
NAR EKŞİSİ İÇİN ÖNEMLİ HATIRLATMA ; Nar meyve sularının
kaynatılarak suyunun uçurulmasıyla yapılır. Geleneksel usüllerde, bu işlemde
açıkta 100 derecede kaynayan nar, modern yöntemlerde; vakum altında 58 derecede
içindeki meyve şekeri karamelize olmadan ve yanmadan besin değeri korunarak
hazırlanır. Yüksek ısıya maruz kalan nar ekşisinde meydana gelen HMF ‘nin (
Hidroksimetil Furfural, kansorejen madde ) olması gereken değerin üstüne
çıkıyor. Türk Gıda Kodeksinde verilen limit 75mg/kg dır. Yüksek ısıda bu oran
5000 mg/kg a kadar çıkıyor.
Modern yöntemlerle elde ettiğimiz nar ekşilerini, sağlığını önemseyenlerin
beğenisine sunuyoruz.
Naturel Nar Ekşimiz hiçbir koruyucu ve kimyasal katkı içermez.